AMD oficiálně uvedlo levné Radeony RX 460 a RX 470 včetně kompletních specifikací

Před měsícem se AMD pochlubilo dvěma modely, které nízkou cenou zamíří pod RX 480. Na PC Gaming Show se však jednalo pouze o předvedení bez specifikování parametrů či prezentace finálního vzhledu. K tomu oficiálně došlo až nyní – na konferenci v Austrálii.

AMD Radeon RX 470 bude stejně jako vyšší model pracovat s 256bitovou sběrnicí a pamětmi typu GDDR5. Jejich celková kapacita přitom bude 4 GB a na rozdíl od RX 480 nebude k dispozici varianta s dvojnásobkem paměti. Karta si vystačí s jedním 6pinovým napájecím konektorem a prostřednictvím Display Portu 1.3/1.4 bude podporovat FreeSync. Cenu již známe z minulé prezentace – je nastavena na 149 dolarů a s daní se tak bude jednat o částku kolem 4 500 Kč. Na trh se karta v referenčním provedení dostane v průběhu srpna.

AMD-Radeon-RX-470-Specifications.jpg
Specifikace AMD Radeon RX 470 (zdroj: videocardz.com)

Do úsporných sestav zamíří AMD Radeon RX 460, která je postavena na méně výkonnějším čipu Polaris 11. AMD v tomto případě hovoří především o hrách typu MOBA nebo CS:GO v rozlišení Full HD. Díky efektivitě čipu a také nízkému příkonu nebude karta vyžadovat přídavný konektor – TDP se tedy pohybuje na hodnotě 75 W.

Karta nabídne paměti typu GDDR5 s kapacitou 2 GB a 128bitovou sběrnicí. Poradí si s hardwarovým dekódováním H.264/HEVC v rozlišení 4K a s velkou pravděpodobností bude chybět podpora FreeSync pro synchronizaci frekvence snímků na výstupu karty a monitoru.

AMD-Radeon-RX-460-Specifications.jpg
Specifikace AMD Radeon RX 460 (zdroj: videocardz.com)

Svoji délkou karta jen minimálně přesáhne rozměr samotného rozhraní PCIe a bude se tak hodit do velmi malých sestav. Design si přitom nejlevnější model vypůjčil od karty z opačného cenového spektra – R9 Nano. Cenovka 109 dolarů by u nás měla znamenat částky kolem 3 200 Kč s daní.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (11) Další článek: Samsung má SSD s kapacitou 4 TB, levné však rozhodně není

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,