Amazon vyvíjí vlastní chytré brýle, které budou mít integrovanou chytrou asistentku Alexu

Apple už nějakou dobu tajně vyvíjí chytré brýle pro rozšířenou realitu, Google opět nastartoval projekt Glass a další menší výrobci a startupy se snaží o to samé. Tentokrát se ale do boje chystá i Amazon. Alespoň podle uniklých neoficiálních informací zdrojů webu Financial Times.

Amazon prý chystá chytré brýle vlastní konstrukce, které budou postavené okolo jeho chytré asistentky Alexy, která se zrodila v rámci chytrých reproduktorů a dnes je k dispozici i v aplikacích na různé platformy. Brýle pro rozšířenou realitu by tak měly jít ovládat hlasem a podle informací jim chybí kamera, což je velký rozdíl oproti Google Glass nebo třeba jednoúčelovým Snapchat Spectacles.

Zatím není jasné, kdy bychom se mohli dočkat představení, ale spekuluje se, že by se to mohlo stát brzy spolu s uvedením nové bezpečnostní kamery od Amazonu a nových generací Fire TV, které budou mít rovněž integrovanou Alexu. Pokud by to Amazon stihl brzy, opět by všem vypálil rybník.

Amazon totiž začal s trhem chytrých reproduktorů jako první a je tak v této oblasti králem i z pohledu používané chytré asistentky, která má obrovské možnosti a rozšíření pomocí aplikací a propojení přes API. Dle údajů analytické společnosti CIRP si různé modely Amazon Echo drží v USA tržní podíl 76 %, což představuje přibližně 15 milionů prodaných kusů. Google si už stihnul získat podíl 24 % a na trh se teprve chystá řešení od Applu – HomePod, které tak bude startovat s hodně velkým zpožděním. Objevují se také řešení od dalších výrobců, kteří integrují Cortanu od Microsoftu.

Podívejte se na náš test chytrých asistentů:

Váš názor Další článek: Nová metoda testování krve pomocí zvukových vln je opravdu důmyslná

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,