Amazon | Česká pošta

Amazon fotí doručené zásilky. Tím by se mohla inspirovat i Česká pošta

Amazon v zámoří testuje drobné vylepšení při doručování zásilek. Nejen že lidem dorazí notifikace na mobil o tom, že mají před dveřmi balíček (to by v našich končinách asi fungovat nemohlo), ale doručovatel jej zároveň vyfotí a vám dorazí fotografie.

Jedná se samozřejmě i o obranu samotného Amazonu, který tímto dokládá, že z jeho strany vše proběhlo v pořádku, a pokud balíček později někdo odcizil, není to jeho problém. Lze předpokládat, že při využití služby příjemce souhlasí s touto formou nejistého doručení.

Něco podobného by mohla nasadit i často kritizovaná Česká pošta, jejíž klienti si mnohdy stěžují, že ačkoliv byli celý den doma, ve schránce nalezli jen lísteček o tom, že nebyli zastiženi a musejí tedy zajít na poštu vystát mnohdy pekelně dlouhou frontu.

Dokážeme si tedy s notnou mírou nadsázky představit, že by klientovi dorazilo video, ve kterém je patrné, jak poštovní doručovat opakovaně a marně zvoní, vhazuje upozornění do schránky a při spodním okraji by svítilo aktuální datum a čas.

Diskuze (21) Další článek: Proč je homeopatie tak oblíbená, i když je to v jádru nesmysl

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,