Technologie | Umělá inteligence | Automobily

Alphabet po Novém roce vyšle do ulic 100 nových samořiditelných chryslerů

Před pár dny Google oddělil vývoj samořiditelných vozů do samostatného technologického startupu Waymo, který nadále patří pod zastřešující korporaci Alphabet.

Waymo se nyní pochlubilo novou flotilou vozů. Google před lety začínal s automobily Toyota Prius , které později nahradil modely Lexus RX450h a letos na jaře vyjely na kalifornské silnice i maličká městská vozítka vlastního návrhu, které pro Google vyrobil Roush Enterprises.

963345922 241643496304753705 77450088
Chyrsler PAcifica vyzbrojený technologií Googlu... Tedy Waymo

Firma nicméně již na počátku roku oznámila, že se dohodla s Fiat Chrysler Automotives na dodávce stovky chryslerů Pacifica, které mezitím inženýři vybavili samořiditelnou technologií a Waymo s nimi vyrazí na silnice zkraje příštího roku.

Suma sumárum, Alphabet se nyní může pochlubit už cca dvě sty vozů s autopiloty. Jeho vozy do této doby nacestovaly v autonomním režimu více než dva miliony kilometrů a nová várka automobilů ještě zrychlí tolik potřebné strojové učení, aby se přiblížil okamžik, kdy podobná technologie skutečně dostane zelenou pro běžný provoz od patřičných úřadů.

Diskuze (19) Další článek: Podívejte se na působivé porovnávací video stavby kruhového sídla Applu za poslední půlrok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,