Hardware | Klávesnice

Adesso AKB-636UB: Mezi mechanickou klávesnicí a psacím strojem

Značka Adesso se na českém trhu neobjevuje a svoje působení omezuje na Spojené státy a Kanadu. To je rozhodně škoda, protože do svého portfolia přidala klávesnici s označením AKB-636UB, která kombinuje moderní mechanické spínače a retro design imitující psací stroje.

Výrobce si pro svoji klávesnici vybral spínače značky Kailh – konkurenci známějšímu Cherry. Tady najdeme spínače s nelineárním chodem a znatelným click-pointem, které se hodí především pro psaní, ale zároveň mohou mnoha uživatelům vyhovovat i při hraní.

Kromě značně netradičního designu je zajímavostí také odolnost při postříkání vodou. Sice nesnese potopení, ale například polití by podle výrobce měla klávesnice přežít bez újmy. Vzhledem k tomu, že jde o model pro Spojené státy, najdeme zde rozložení s úzkým Enterem a dlouhým levým Shiftem. Funkční F klávesy jsou potom vybaveny multimediálními možnostmi jako je ovládání videa či hudby či regulace hlasitosti. Pro přepnutí funkce slouží tradiční klávesa Fn, která nahradila pravou klávesu Win.

Z psacího stroje si potom klávesnice nevypůjčila pouze vzhled – její výšku lze totiž nastavit vyšroubením či zašroubením nožiček. Klávesnice se prodává za 130 dolarů, což v přepočtu znamená asi 3 340 korun. Bohužel není možné ji z oficiálního obchodu poslat do Česka, a tak je potřeba počkat, zda bude dostupná například v německém Amazonu.

Diskuze (7) Další článek: Trefa do černého? UPS představilo snad první realistický plán, jak využít drony pro rozvážku zboží

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,