Notebooky | AMD

Acer ukázal herní notebook s hardwarem od AMD. Vedle grafiky Polaris nabídne i procesor Ryzen

Konečně reálná konkurence pro dvojku Intel + Nvidia v noteboocích. Acer ukázal herní model Acer Nitro 5, který obsahuje nejen dedikovanou grafiku AMD RX560, ale rovněž procesor AMD Ryzen 7 2700U.

Jde o patnáctipalcový model, který by měl konkurovat modelům s Intel Core i7-7700HQ a grafikou GTX 1050. Tomu ostatně odpovídá i cena, která je pro evropský trh nastavena na 1 100 eur, tedy asi 28 tisíc korun. Ta se týká základní konfigurace, kde bohužel neznáme kapacitu RAM a SSD. Výrobce udává pouze maximum 32GB RAM a 512GB úložiště.

1.JPG
První testy notebooku provedl Notebookcheck. Ryzen 7 je ve vícejádrovém výkonu srovnatelný s Core i7-7700HQ

K dispozici máme první testy, které narychlo v rámci CESu provedl web Notebookcheck. Bohužel mezi nimi nenajdeme benchmarky, které by vypovídaly o herním výkonu. Jde především o testy procesorů, kde použitý Ryzen potvrzuje zaběhnutou praxi - zaostává v jednojádrovém výkonu a ve vícevláknovém je prakticky totožný právě s Core i7-7700HQ.

Na opravdové srovnání si ještě budeme muset chvíli počkat. Kromě výkonu ve hrách nás samozřejmě bude zajímat i výdrž, neboť zde nenajdeme druhé integrované GPU jako v případě notebooků s Intelem. Na trh se model Acer Nitro 5 s procesorem Ryzen 7 dostane v průběhu dubna.

Diskuze (7) Další článek: Seznam.cz spustí od 12. ledna vlastní televizní vysílání, chce zaujmout hlavně zpravodajstvím

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,