Acer představil LCD monitor s dvoujádrovým procesorem a Androidem

Monitory jsme si zvykli vnímat jako příslušenství k počítači, které samo o sobě příliš aktivní není, snad jen s výjimkou modelů se zabudovaným televizním tunerem. Acer se ale pustil do zajímavé inovace, která z monitoru dělá zároveň velký tablet, nebo lehce omezený all-in-one počítač s Androidem. Dotykový monitor tak může posloužit jak ve spojení s počítačem, tak zcela samostatně.

Smart Acer.jpg Acer Smart 2.jpg
Acer Smart Display DA220HQL poslouží jako dotykový displej k počítači, ale i samostatně jako velký tablet s Androidem

Novinka nese označení Smart Display DA220HQL a nabízí 22palcový FullHD displej s optickým dvoubodovým dotykovým ovládáním. Uvnitř je však schovaný i dvoujádrový procesor TI OMAP 4428 (Cortex A9) s taktem 1 GHz, 8GB úložiště a na horní hraně najdete megapixelovou kameru. Monitor disponuje bluetooth a bezdrátovým připojením k internetu, připojit ho můžete i ethernetem. Kapacitu úložiště lze rozšířit kartami MicroSD.

Monitor Acer.jpg
Velký úhel naklopení usnadní ovládání dotykem

Aniž byste museli startovat počítač, můžete se podívat na internet, pustit si video nebo vyřídit komunikaci na Skypu. Uvnitř monitoru pracuje Android 4, tudíž si můžete doinstalovat aplikace dle způsobu využití. Pro práci skrze dotykovou obrazovku nabízí monitor možnost výrazného sklopení, nicméně připojit můžete i klávesnici a myš – monitor má i tři USB porty.

Zajímavý mix různých zařízení v jednom bude k dispozici od dubna za doporučenou koncovou cenu 8 990 Kč.

Diskuze (4) Další článek: VSHosting: Jak vypadá zázemí serverů pro AAA Auto

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,