Acer | Chromebooky

Acer má odolný Chromebook. Můžete ho polít nebo hodit ze stolu

Acer do své nabídky přidal Chromebook C771, který je kromě tradičně nízké ceny zajímavý svou konstrukcí. Je totiž odolný, takže vydrží polití vodou, déšť nebo pád ze stolu. Dostupný bude jak v dotykové variantě, tak ve verzi se standardním displejem.

Na dvanáctipalcové úhlopříčce najdeme rozlišení 1 366 × 768 a panel typu IPS. Notebook je poháněn procesorem Intel Celeron 3855U, v plánu jsou však ještě na tento rok modely s výkonnějšími procesory Core i3 a Core i5. Operační paměť má kapacitu 4 GB a mezi konektory nechybí USB 3.1 s konektorem typu C, HDMI, dvakrát USB 3.0 a audio vstup/výstup.

Chromebook C771 splňuje certifikaci MIL-STD 810G, což znamená, že je připraven například na pád z výšky 120 cm. K tomu je vybaven zesílenou konstrukcí v oblasti rohů. Na klávesnici potom může být bez újmy vylito až 330 ml tekutiny.

I nový model směřuje především do kategorie školních strojů, kde se bude zvýšená odolnost rozhodně hodit. Cena je v případe nedotykového modelu nastavena na 280 dolarů (asi 7 500 korun s daní), za dotyky si potom Acer naúčtuje 330 dolarů (asi 8 900 korun).

Diskuze (4) Další článek: Podívejte se, jak umělá inteligence hraje Starcraft II

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,