Notebooky | AMD Zen

Acer, HP a Lenovo představili první notebooky s procesory Ryzen Mobile

Acer, HP a Lenovo jsou prvními výrobci, kteří odhalili notebooky s včera představenými procesory AMD Ryzen Mobile. Zatímco HP vsadilo na Ryzen 5, Lenovo a HP budou nabízet svoje novinky také s výkonnějším procesorem Ryzen 7 2700U.

Acer Swift 3 bude univerzálním notebookem s úhlopříčkou displeje 15 palců a rozlišením Full HD. Vedle nových procesorů v obou variantách nabídne operační paměť do kapacity 8 GB a interní úložiště typu SSD do 256 GB. Nepůjde o zcela lehký stroj – hmotnost se bude pohybovat kolem 1,8 kg.

HP pro nový procesor Ryzen 5 2500U zvolilo patnáctipalcový konvertibilní stroj Envy X360. Tady už se počítá s SSD do kapacity 512 GB nebo s terabajtovým pevným diskem. Opět zde najdeme rozlišení 1 920 × 1 080, dotykový displej a hmotnost bude kolem dvou kilogramů.

Třetím představeným notebookem s novými procesory je velmi tenké Lenovo Ideapad 720S. Tady bude možné volit mezi dvěma procesory i rozlišeními třináctipalcového displeje. V levnější variantě půjde o běžné Full HD, ale bude k dispozici i verze s rozlišením 4K. Lenovo hraje především na tenkou konstrukci a velmi nízkou hmotnost 1,1 kg. Otázkou bude, jak si nové procesory s integrovanou grafikou poradí s tenkým tělem a horším chlazením.

Diskuze (3) Další článek: Konec repráčků v autě? Podle Continentalu bude vibrovat celá karoserie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,