7 LCD monitorů, které se dnes vyplatí koupit [Vánoce 2013]

Bolest očí, hlavy, ale i páteře může mít na svědomí špatně zvolený monitor. Vánoce jsou ideální příležitostí pro obměnu, poradíme vám, které LCD monitory dnes stojí za to.

Vánoce jsou tady a s nimi i touha po obdarování blízkých těmi nejlepšími dárky. S kolegy z technických redakcí proto připravujeme sérii článků, které i nezasvěceným pomohou s výběrem toho pravého kusu elektroniky. Tentokrát jsou na řadě ty nejlepší monitory pro všechna možná využití.

Chcete maximální rozlišení na velké úhlopříčce, hrajete hry nebo rádi sledujete filmy? Mohlo by se zdát, že vyhoví jakýkoli monitor, ve skutečnosti jsou ale rozdíly nemalé. Hraje roli typ panelu, polohovatelnost, rychlost odezvy a v neposlední řadě také cena.

Odkazy na produkty uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme přidali až dodatečně.Více na: http://www.zive.cz/clanky/10-nejlepsich-notebooku-pod-stromecek-vanoce-2013/sc-3-a-171329/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=copylink


EIZO EV2736WFS-BK: Co největší úhlopříčka

Pokud vám nezáleží na kvalitě obrazu a spokojíte se s plným HD rozlišením, můžete pořídit monitor s úhlopříčkou 27" za necelých pět a půl tisíce korun. Velké displeje ale obvykle slouží náročným uživatelům, kteří si potrpí na ergonomii a právě těm je monitor EIZO EV2736WFS-BK určen. Kromě rozlišení 2 560 × 1 440 bodů jeho PLS panel disponuje kvalitní povrchovou úpravou minimalizující odlesky a celý zobrazovač je upevněn na vynikajícím podstavci, který se stará o jedinečnou polohovatelnost.

Eizo
02.jpg 03.jpg 04.jpg
Profesionální EIZO seženete v černém nebo bílém provedení, vyšší cena je kompenzována vysokým rozlišením a výjimečnými možnostmi polohování

Samozřejmostí je možnost otočení na výšku (ovšem bez aretace), navíc lze ale také volit náklon a díky výškové stavitelnosti displej buď zvednout, nebo naopak položit spodní hranou až na stůl.

Cena doporučovaného monitoru činí bezmála 18 tisíc, v nabídce portů najdete DVI a DisplayPort. Pokud by vám cena připadala až příliš vysoká, podívejte se po konkurenčním modelu Dell U2713HM. Ten je vybaven displejem typu IPS, má jen o 2 ms vyšší odezvu (8 ms) a mírně horší nastavení jasu. Pořídíte jej ale za necelých 14 tisíc korun.

V další kapitole něco pro ty, kteří ocení věrné barvy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,