4 weby pro spolehlivou předpověď aprílového počasí

Počasí nemusíte zjišťovat jen ve zkrácené formě zpravodajských relací či na úvodní stránce Seznamu. Mnohé weby nabídnou podrobná data pro meteorology-amatéry.
Kapitoly článku

Počasí nás v současné době trápí především aprílovým charakterem a tak je dobrá předpověď základem pro jakoukoliv venkovní aktivitu. Pokud se nechcete spoléhat pouze na předpovědi, které nám servírují meteorologové v televizních relacích či zpravodajské servery v souhrnných článcích, můžete si sami na meteorology zahrát.

Pro aktuální předpověď na několik málo hodin dopředu je samozřejmě nejspolehlivějším zdrojem meteorologický radar Českého hydrometeorologického ústavu, který ukazuje aktuální intenzitu srážek.  Díky nejedné mobilní aplikaci, které umí radarové snímky doplnit o následující vývoj v nejbližší hodině tak získáte nejpřesnější představu o tom, kdy a jak moc zmoknete.

chmi.jpg
Nejlepčí cestou pro okamžitou předpověď jsou radarová data ČHMÚ

Pro dlouhodobější předpovědi a další meteorologické informace se hodí komplexnější služby. Z těch českých si zaslouží zmínit například In-počasí nebo Meteocentrum, kde dostanete i podrobné hodinové předpovědi, radarové snímky, informace o větru či východu a západu slunce. Takové služby však nejspíše už dávno znáte a využíváte. My jsme proto vybrali čtyři jiné, které znát možná nebudete, přitom jsou svým přístupem k meteorologickým informacím unikátní.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,