4 nástroje, které notebook ochrání při krádeží

Pokud dojde k odcizení notebooku, mnoho šancí na nalezení neexistuje. Tedy pouze v případě, že není nainstalován vhodný software na sledování samotného stroje i pachatele.
Kapitoly článku

S ochranou svých zařízení při krádeži nebo ztrátě je v současné době nejdále Apple. Pro Macy a zařízení s iOS nabízí služby Find My Mac či Find My iPhone, které prakticky nedávají případnému zloději šanci, jak zabezpečený kus techniky uvést do provozuschopného stavu. Po aktivaci se funkce naváže nejen na Apple ID, ale i na konkrétní zařízení, takže jej nebude možné obnovit do továrního nastavení.

Pokud používáte stroj s Windows – typicky notebook, pak je situace o poznání složitější. Windows žádnou podobnou ochranu nenabízejí, a pokud o zařízení přijdete, jeho polohu budete zjišťovat jen těžko. Ochranu dat zajistí pouze BitLocker, případné vzdálené mazání je dostupné pouze v byznysovém programu Windows Intune.

Proto nastává čas pro aplikace třetích stran, které se o chybějící bezpečnostní funkce postarají. A ačkoliv externí aplikace nikdy nedosáhne spolehlivosti vestavěné funkce jako v OS X, při většině problémů by měla postačit.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,