4 bezpečnostní nástroje, pro online kontrolu počítače

I v případě, že instalaci antivirového balíku do počítače jednoznačně odmítáte, občas se může hodit jednorázová kontrola. Pro tu se hodí online skenery nevyžadující instalaci.
Kapitoly článku

Malware je na tom podobně jako zálohování – dokud se něco nestane, většina uživatelů jej úspěšně ignoruje. Také často slýcháme, že pokud se nepohybujeme v podezřelé části internetu, nakažení počítače nehrozí. Často však bývá opak pravdou a v minulosti jsme zaznamenali případy, kdy i reklamní systém na Youtube servíroval malware.

Ani to však velkou část uživatelů nepřesvědčí k instalaci běžného bezpečnostního balíku. Nejčastějším argumentem bývá brzdění systému a dlouhodobé zatěžování hardwaru. Ačkoliv na většině dnešních strojů nebude běh dobře nastaveného antiviru pozorovatelný, bude vždy následovat řada dalších argumentů proč antivir neinstalovat.

I přesto však může dojít k momentu, kdy je třeba jednorázová kontrola staženého souboru nebo zapůjčené flashky. To stejné platí o celkovém proskenování počítače při nestandardním chovní systému. Dobrým pomocníkem v těchto případech mohou být online nástroje, které nevyžadují instalaci celého balíku. Kromě úspory je výhoda také ve vždy aktuální databázi virových definic. Vybrali jsme proto čtyři webové nástroje, které umožní kontrolu celého počítače, jednotlivých souborů a bezpečnostní analýzu aplikací.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,