Windows | Video

Jak zpomalit Windows: Tipy na osvědčené brzdy, které vás zastaví v práci

  • Hledali jsme činnosti, které zpomalují počítač s Windows
  • Chcete mít počítač co nejrychlejší? Dělejte všechno přesně naopak!

Každý chce mít rychlejší počítač. Ale my jsme k problematice zrychlování přistoupili opačně a sestavili seznam několika pravidel, které počítači naopak co nejvíce uberou dech. Bystrý čtenář jistě pochopí, že nám jde ve skutečnosti také o zrychlování, ale jdeme na to úplně opačně. 

Ještě než počítač nastartuje

Se zpomalováním můžete začít ještě před samotným startem systému. Nové počítače dnes stále častěji disponují přinejmenším malou systémovou jednotkou SSD, která je pochopitelně mnohokrát rychlejší než plotnový disk. Zbavte se SSD!

Pokud totiž bude operační systém startovat ideálně ze starého a co nejpomalejšího plotnového disku, bude to trvat i několikrát déle, než se všechna data zpracují a nahrají. A když už budete mít otevřené vnitřnosti, uberte i RAM. Skok z 8 GB RAM na 4 GB a změna SSD za plotnový disk udělají hotové divy.

597727100 895982519
Z notebooku vymontujte SSD, nahraďte jej HDD a snižte počet karet s RAM

Rozhodně nekupujte procesory z řady Intel Core. Chcete-li mít pomalý počítač, sáhněte po slabém procesoru, který najdete v laptopu s cenovou pod 10 tisíc korun.

A jelikož se dnes neobjedeme bez sítě, v počítači by měly být výhradně 100Mb/s ethernetové porty a ideálně starý Wi-Fi čip jen s podporou 802.11abg.


Spiklenecká rada: Změna plotnového disku za SSD a navýšení RAM, pakliže to deska umožňuje, zrychlí váš počítač v běžných úkolech jako nic jiného. Zejména u starších počítačů se tím výrazně zvýší jejich životnost.

Diskuze (43) Další článek: 25 let staré reklamy na počítače. Zavzpomínejte na starou techniku a šílené ceny #Computer25

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,