Sociální sítě | Twitter

140 už nemusí stačit. Twitter už veřejně testuje 280 znaků na příspěvek

Sociální síť Twitter je specifická hlavně omezením délky jednotlivých příspěvků na 140 znaků. Nyní ale došla k velmi překvapivému zjištění, že v některých jazycích je problém se do limitu vejít.

Podle dat Twitteru pouze 0,4 % tweetů (statusů) v japonštině dosahuje maximálního počtu znaků, přičemž u angličtiny je to 9 %. U ostatních jazyků, včetně češtiny, to bude velmi podobné. Pro vyjádření v latince je totiž potřeba více znaků oproti znakovému písmu využívanému v Asii.

more-chars-1.png.img.fullhd.medium.pngmore-chars-2.png.img.fullhd.medium.pngmore-chars-3.png.img.fullhd.medium.png
Graf počtu znaků v tweetu • Příspěvek se 140 znaky a 280 v timeline • Jeden příspěvek, tři různé jazyky​

Proto nyní Twitter přistupuje k tomu, že všechny jazyky kromě japonštiny, čínštiny a korejštiny, budou mít zvýšený limit na 280 znaků, aby uživatelé nemuseli násilně zkracovat své myšlenky. Změnu zajisté ocení noví uživatelé, zaběhlé však může spíše odradit – nízký limit příspěvku je některými brán jako výhoda a výzva zkrátit vše do co nejkratší podoby.

Novinka je zatím ve fázi testování a spuštění do ostrého provozu bude záležet na zpětné vazbě od uživatelů. Test zapadá do snahy sociální sítě získat nové uživatele a zlepšit tak své příjmy, stále se jí totiž nedaří dostat do černých čísel. Limit počtu znaků v příspěvku by mohl být jeden z důvodů, proč většina lidí zůstává na Facebooku.

Twitter například umožňuje ztišit profily, které vás obtěžují:

Diskuze (3) Další článek: NASA testuje 3D tištěné součástky k raketovým motorům ze dvou slitin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,