Počítače | Zotac

Zotac MEK1: pořádná herní mašina v těle konzole

Kompaktní herní sestavy jsou jednou z kategorií, na které se Zotac zaměřuje. Nyní vydává nový model s označením MEK1. Na první pohled by mohlo jít o herní konzoli, jenže jde o výkonný herní počítač.

Do skříně s rozměry 11,7 × 40 × 41 centimetrů napasoval výrobce standardní základní desku formátu mini-ITX. Ta je osazena procesorem Intel Core i7-7700 a grafickou kartou GTX 1070. Samozřejmě bychom zde radši viděli poslední generaci Coffee Lake, kde už jsou high-endové procesory řady i7 šestijádrové. Operační paměť má kapacitou 16 GB.

Grafika bude pohodlně stačit na hraní v maximálních detailech v případě rozlišení WQHD a u většiny her rovněž v 3 840 × 2 160. Pro systém, aplikace a nejhranější hry je připraveno NVMe úložiště s kapacitou 240 GB, na další data je potom k dispozici 1TB disk.

Navzdory velikosti nabízí deska 6× konektor USB 3.0, dvojici USB 2.0, dvojici gigabitového ethernetu, integrovanou Wi-Fi či osmikanálovou zvukovku. Výrobce se však bohužel nepochlubil s cenou sestavy ani s případnými dalšími variantami.

Váš názor Další článek: Instagram se vyvíjí novým směrem. Zavedl možnost sledovat hashtagy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,