YouTube má novou podobu! Přepněte si na Material Design a můžete si vyzkoušet i tmavý motiv

Že největší videoportál světa dostane nový kabátek, to se už několik měsíců, obrázky nové podoby totiž několikrát unikly na web. Až tento týden Google oficiálně představil, jak předělaný YouTube bude vypadat a umožnil nový vzhled zapnout.

YouTube nově využívá Material Design, který uživatelé znají od roku 2014, kdy přišel s Androidem 5.0. Google jej považuje za svůj jednotící styl a postupně do něj předělává všechny své služby.

Material Design do YouTube nepřináší žádnou drastickou změnu. Vše, co již na stránce existuje, je jen zjednodušené – šedé pozadí vystřídalo bílé, karty byly dány pryč úplně a celkově byly odstraněny doplňkové designové prvky, jako například stíny. S nadsázkou se dá říct, že jednodušší už design v současné chvíli být nemůže.

Výraznou novinkou je volitelný tmavý vzhled, neboli dark mode. Že na YouTube existuje, už bylo známo, ale stránka jej teprve testovala nikde nepropagovala. Nyní na něj uživatelé jednoduše přepnou v novém profilovém menu a dostanou tmavě šedé pozadí, které dá více vyniknout samotným videím a méně namáhá oči.

Nový vzhled ani tmavou verzi uživatelé automaticky neuvidí. Google o změnách jen napsal na blogu YouTube a spustil odkaz youtube.com/new, kde jej můžou získat. Zároveň prosí, aby na něj uživatelé poskytly zpětnou vazbu. Až na jejím základě dojde k masovému spuštění.

Diskuze (8) Další článek: Čínská vláda hledá 20 tisíc lidí, kteří vytvoří náhradu Wikipedie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,