Software | Microsoft

Word obdržel nástroj pro vyhledávání zdrojů a asistenta pro psaní

V červenci vychází aktualizace pro Office 365, jež přináší několik zajímavých novinek. V tomto článku se podíváme, co nového nejdeme v textovém editoru Word.

Nejvýraznější novinkou je nástroj jménem Researcher. Jak název napovídá, je to nový způsob, jak ve Wordu rychle získat přístup ke spolehlivým zdrojům a správně je citovat. Researcher využívá Bing Knowledge Graph, který z internetu čerpá strukturované informace. Má ale i přístup do nejrůznějších knihoven, vědeckých či zdravotnických center a historických archivů. Studenti tak mají nového pomocníka ke psaní prací. Služba časem dorazí i na mobilní zařízení.

Další novinkou je Editor. Zatímco Researcher vám pomůže napsat práci, Editor ji dá konečnou podobu. Nástroj slouží k rychlé a pokročilé úpravě psaného textu. Dělá to pomocí strojového učení, jež kombinuje s vkladem týmu lingvistů. Jednoduše Editor dává návrhy k lepší formulaci vět. Dokonce podle Microsoftu zvládne nahradit nespisovné formulace za spisovné.

555287820
Editor pomůže s psaním textu

Služba je založena na cloudu, proto bude neustále aktualizována. Na podzim ji čeká i výuková složka, jež se každou opravenou frázi pokusí vysvětlit jako učitel jazyka. Tyto opravy dostanou v textu zlatou barvu.

Diskuze (5) Další článek: Google chce zahraňovat životy, Android odešle polohu při tísňovém volání

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,