Microsoft | Reklama

Windows 10 začal zobrazovat reklamy na OneDrive přímo v Průzkumníku. Poradíme, jak je vypnout

Microsoft se rozhodl pro další způsob, jak svoje produkty propagovat přímo v operačním systému. Poté, co uživatele nepříliš vybíravým způsobem potrápil s nabídkou bezplatného upgradu na Windows 10, nyní přímo do Průzkumníku přidal reklamy na synchronizační nástroj OneDrive a balík Office365. Na reklamy si začali stěžovat uživatelé na Redditu a informoval o nich také web ExtremeTech.

3aRk9YO.png
Takto vypadá reklama přímo v nabídce Tento počítač (foto: Reddit)

Reklama se může zobrazit přímo v Průzkumníku v rámci nabídky Tento počítač. Nad nejpoužívanějšími soubory a seznamem diskových oddílů se zobrazí reklamní pruh informující uživatele o možnosti získat terabajtový prostor v cloudovém úložišti při měsíční platbě 7 dolarů za Office365.

Paradoxní je, že Microsoft zobrazuje reklamu i uživatelům, kteří Office365 platí a využívají rozšířený prostor na OneDrive. Naštěstí se však přímo v systému nachází možnost, která tyto reklamy deaktivuje. V kterémkoliv okně Průzkumníku stačí zamířit do nabídky Zobrazení, dále kliknout na Možnosti > Změnit možnosti složky a na kartě Zobrazení zrušit zaškrtnutí položky Zobrazovat oznámení zprostředkovatele synchronizace.

Zatím není jasné, v jaké míře bude Microsoft novou reklamu v rámci Windows 10 využívat a zda se rozšíří i mezi tuzemské uživatele. Proto budeme rádi, pokud nám v diskuzi dáte vědět v případě, že se s reklamním pruhem v Průzkumníku setkáte.

Diskuze (81) Další článek: Robot Flippy obrací burgery a skládá je na housky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,