Software | Windows | Operační systémy

Windows 10 Anniversary Update je hotový a program Insider pokračuje a zase se zlepší

Microsoft zítra vypustí do světa letní aktualizaci Windows 10 s označením „Anniversary Update“ a na svém blogu se zároveň rozepsal o budoucnosti programu Insider.

Redmond bude samozřejmě vydávat betaverze Windows i nadále, přičemž první testovací build „Anniversary Update 2“ dorazí již během několika příštích dnů. Nutno podotknout, že označení AU2 je zatím naprosto spekulativní a Redmond se ještě nepochlubil, jestli opět vypustí nějakou menší podzimní aktualizaci jako loni.

Microsoft chce spolupráci s betatestery ještě více prohloubit a získat od nich více informací, jak by měla vypadat příští velká aktualizace jeho operačního systému.

678162392 243729794 420889241 582755893
Windows 10

Firma se dále pochlubila, že od poslední listopadové aktualizace loni v listopadu vydala 28 testovacích sestavení pro PC a 20 pro mobilní telefon, což je více veřejných betaverzí než během přípravy celých Desítek.

Jak testovat Windows 10?

Do programu Windows Insider se může přihlásit každý majitel Windows 10 a to v sekci Aktualizace a zabezpečení moderní aplikace Nastavení. Poté je třeba vybrat jeden ze tří aktualizačních kanálů. Tím nejčerstvějším je rychlý kanál, který může nabízet nová sestavení třeba i během několika dní, čehož jsme byli svědky především v posledních několika měsících.

8387177
Každý majitel Windows 10 může aktivovat instalaci betaverzi z programu Windows Insider

Instalace nové testovací verze probíhá stejným způsobem jako klasický upgrade se zachováním dat a nastavení. Jedná se tedy o časově náročný proces. Vřele tedy doporučujeme přihlášení do programu Windows Insider a rychlého aktualizačního kanálu výhradně těm, kteří používají SSD. Zatímco na SSD proběhne takový upgrade během několika minut, zejména u pomalejších laptopových disků to může trvat i hodinu a déle.

Zároveň je třeba připomenout, že se betatesteři sice s velkým předstihem dostanou ke všem novým funkcím, ale stále se jedná o zkušební verze Windows, a tedy mohou obsahovat nepříjemné chyby, které mají insideři aktivně hledat a hlásit pomocí aplikace Centrum Feedback.

871226269 107568494
Insideři získají čerstvá Windows, na oplátku by ale měli aktivně hlásit chyby, navrhovat vylepšení a také plnit nejrůznější úkoly z oblasti UX, v rámci kterých Redmond testuje, jestli komunita některé novinky opravdu chce.
Diskuze (53) Další článek: Microsoft nabízí nový způsob, jak upgradovat na Windows 10. Opět zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,