Monitory | LG

Wi-Fi routery výrazně ruší 5K monitor LG. Výsledkem může být i restart Macu

Problémy s monitorem LG Ultrafine 5K, který byl vyroben ve spolupráci s Applem primárně pro Macy, nekončí. Poté, co si uživatelé začali stěžovat například na nemožnost probudit monitor z režimu spánku, se objevil další zádrhel. Monitor je velmi citlivý na rušení elektromagnetickými vlnami a uživatelům může problikávat obraz, zcela se vypnout nebo dokonce restartovat Mac, k němuž je připojen.

LG poskytlo oficiální vyjádření webu Arstechnica, kde se zástupce společnosti nechal slyšet, že o problému ví a společnost jej bude řešit. Všechny monitory vyrobené od února budou opatřeny zvýšenou vrstvou stínění, která výraznému rušení zabrání. Současní majitelé monitorů, kterých se problém týká, budou moci zažádat o doplnění tohoto stínění jak u Applu, tak LG.

HKN62.jpg HKN62_AV1.jpgHKN62_AV2.jpg HKN62_AV5.jpg
LG UltraFine 5K používá pro připojení Thunderbolt 3 s konektorem USB-C. V Apple Online Store stojí 27 749 korun

Problém se týká primárně monitoru Ultrafine 5K, zároveň ale LG uvádí, že opatření v podobě zvýšeného stínění zavede i při výrobě některých dalších modelů. Jak se chová monitor v okamžiku, kdy se k němu přiblíží Wi-Fi router si můžete prohlédnout na videu. Prvotní reakcí uživatelské podpory LG bylo doporučení umístit router minimálně do vzdálenosti dvou metrů od monitoru.

Diskuze (26) Další článek: První procesory Intelu s integrovanými grafikami AMD prý zamíří na trh během letošního roku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,