Facebook

WhatsApp už nesdílí data evropských uživatelů s Facebookem

Letos v létě oznámil Facebook, že začne data získaná prostřednictvím komunikátoru WhatsApp využívat také pro svůj primární produkt, samotnou sociální síť Facebook. Jednalo se přitom především o telefonní čísla a další citlivé údaje. Proti této praktice se postavily soukromé skupiny bojující za práva uživatelů, ale i instituce jak na národních, tak celoevropských úrovních. Facebook nyní zareagoval – data evropských uživatelů z WhatsApp přestal sdílet.

Podle webu The Verge, který s odkazem na Financial Times zprávu přinesl však může být opatření pouze dočasné. Facebook prý jedná například s úřady v Británii a není tedy vyloučeno, že v budoucnu sdílení citlivých údajů z WhastApp do Facebooku opět zavede.

Facebook koupil společnost WhastApp za 19 miliard dolarů a při uskutečnění transakce jeho zástupci slíbili, že sdílení dat mezi oběma platformami nebude použito. Proti porušení slibu se postavil například německý komisař pro ochranu dat a svobodu informací i pracovní skupina pro ochranu údajů při evropské komisi.

Diskuze (7) Další článek: Google svůj Kiosek z Androidu nabízí nově i na webu, má nabídnout zprávy na míru

Témata článku: , , , , , , , , , ,