Vyzyvatel iPodu cílí na hudební fajnšmekry toužící po kvalitním zvuku

Ačkoli prodeje hudebních přehrávačů iPod od Applu v posledních letech rychlým tempem klesají, PonoPlayer chce navzdory trendům prorazit s novým kapesním přehrávačem hudby. Cílí na ty, kteří vyžadují kvalitní zvuk, jaký jim současné kapesní přehrávače hudby nebo telefony nenabídnou. PonoPlayer má produkovat HD zvuk studiové kvality.

980624000 
PonoPlayer, kapesní hudební přehrávač pro náročné

Za kvalitu si ale Pono nechá zaplatit, konkrétně 399 dolarů (cca 8 tisíc korun bez daně), za kterých se bude od 15. března předobjednávat. Na kapesní přehrávač hudby je to možná trochu moc, ale na druhou stranu je v této ceně 128GB úložiště.

Trojúhelníkovým profilem dává PonoPlayer vzpomenout na MP3 přehrávače iRiver. K ovládání slouží trojice tlačítek a pak hlavně malý dotykový displej. Výstup je možný buď na sluchátka, nebo druhým konektorem bez zesílení do zesilovače či jiného audio zařízení.

Prototyp PonoPlayeru ukázal zpěvák Neil Young v americké Late-night show, na videu je vidět, že se jedná o poměrně velké zařízení:

O tom nejdůležitějším, tedy o parametrech hudebních souborů, se tisková zpráva nezmiňuje. Ale vzhledem k tomu, že na 128GB úložiště prý půjde uložit 1000 – 2000 hudebních alb, dá se odvodit, že nepůjde o zcela bezztrátový formát. Mělo by se jednat o formát nově vyvinutý. The Verge dále poodhaluje, že zařízení nebude podporovat žádný typ ochrany DRM, a také důležitý střípek z oblasti hardwaru – o D/A převod zvuku se postará čip ESS ES9018.  

Jedna věc je kvalitní hudební soubory přehrát, ale tou podstatnější, kde je vlastně sehnat. I tomu půjde projekt naproti a nabídne prodej hudby v obchodě PonoMusic.com – v něm bude možné nakupovat z webu nebo přímo z přehrávače, tedy podobně jako to jde s iPodem.

Spíše z hlediska marketingu je zajímavostí, že za projektem PonoPlayeru stojí známý kanadský zpěvák Neil Young, který je zakladatel společnosti a aktivně se podílel i na vývoji. 

Diskuze (19) Další článek: Michal Pěchouček: Příběh Cognitive a prodeje Ciscu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,