VoIP operátor Jajah umožní krátké telefonní hovory „přes Twitter“

Do sociálních sítí postupně pronikají i hlasové služby. Pomocí aplikace třetí strany (Vivox) tak budete moci posílat hlasové zprávy přes Facebook, za pár hodin by ale měl být dostupný hlas i na Twitteru. Nebude se jednat o oficiální funkci tohoto mikroblogu, ale o službu Jajah@call od stejnojmenného VoIP operátora. Pokud si založíte bezplatný účet na stránkách Jajah.com a zaregistrujete si zde své telefonní číslo, budete moci skrze Twitter provést dvouminutový hovor s přáteli. Samozřejmě i oni musí mít účet na Jajah a Twitter zde poslouží pouze jako iniciátor spojení. Ostatně podívejte se na krátké video níže.

Jajah má jednu nespornou výhodu. Hovor se realizuje pomocí běžného telefonu/mobilu, nepotřebujete tedy instalovat žádný software. Na druhou stranu autor služby tak trochu lže, když Jajah@Call považuje za hlasovou sociální službu. Twitter zde totiž skutečně slouží pouze jako inciátor spojení a pro Jajah je to především reklama: jakmile někomu „zavoláte přes Twitter“, všichni vaši přátelé se dozví, že jste použili VoIP Jajah, nic jiného. Ve stejných šlépjejích by tak mohl jít třeba Skype a všechny další služby.

Jajah ale není třeba odsuzovat, dvouminutové volání (ve dvou minutách prý vyjádříte to samé, co v průměrném tweetu) je zcela zdarma, Jajah tedy může posloužit jako jednoduchá telefonní vysílačka. Otázkou zůstává, jestli budete chtít telefonováním obtěžovat své čtenáře na Twitteru.

Diskuze (16) Další článek: Google koupil projekt reCAPTCHA – pomůže mu v digitalizaci knih?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,