Vodafone: internet k notebooku na půl roku za polovic

Mobilní operátor Vodafone přichází s akční nabídkou mobilního internetu. Kdo si do 13. září 2009 objedná tarif Připojení na stálo (FUP 3GB měsíčně), ten dostane na půl roku 50% slevu na paušální poplatek. Namísto 650 Kč zákazník zaplatí 325 Kč a celkově tak ušetří 1950 Kč. Při úvazku k využívání služeb na šest měsíců má navíc zákazník možnost pořídit si USB modem za zvýhodněnou cenu 7 Kč.

Internetové připojení v síti Vodafonu zajišťují technologie GPRS a EDGE. Připojení je to tedy spíše nouzové, nicméně Vodafone se chlubí 90% pokrytím EDGE a v části Prahy již testuje také 3G síť.

Mapa pokrytí datovou sítí EDGE od Vodafonu:

Mapa.png

Tato nabídka je určena zejména těm, kteří chtějí prostřednictvím mobilního telefonu, případně USB modemem, připojovat k internetu svůj notebook. Využití najde také u majitelů komunikátorů a chytrých telefonů. Pro internetové brouzdání pouze na displeji telefonu nabízí operátor levnější tarif Internet v mobilu.

Živě komentuje: Mobilní připojení k internetu nabízí i konkurence. T-Mobile i O2 mají rovněž podobné tarify pro levné surfování na displeji telefonu, dále tu najdeme speciální řešení pro připojení notebooků v podobě specifické UMTS sítě (T-Mobile Internet 4G) nebo CDMA sítě (O2 Mobilní internet). Pro kombinované využití rychlého mobilního internetu v mobilu i notebooku lze doporučit O2 Mobilní internet zahrnující možnost připojení prostřednictvím standardního UMTS, HSDPA, CDMA, EDGE a GPRS za 750 Kč měsíčně (10GB FUP nebo za příplatek bez FUP), případně O2 Internet v mobilu Plus za 390 Kč, který za lákavou cenou skrývá přísný FUP (500 MB), ale pro občasné připojení notebooku v terénu to může stačit.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze (5) Další článek: Microsoft spustí 10 falešných aktualizací pro uživatele Windows 7 RC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,