Verizon poslal iPhone k šípku

Jak jste si mohli přečíst v představení mobilního telefonu iPhone od firmy Apple, ve Spojených státech bude tento přístroj v následujících minimálně dvou letech prodáván výhradně přes mobilního operátora Cingular (brzy již AT&T). Podle amerického deníku USA Today nabídl Apple původně tuto exkluzivitu již před dvěma lety druhému největšímu americkému mobilnímu operátorovi - firmě Verizon.

Verizon ovšem zásadně nesouhlasil s podmínkami firmy Apple, která chtěla nejenom procenta z měsíčně provolaných částek, ale také kontrolu nad tím jak a kde budou iPhone prodávány. Navíc nechtěla, aby byl iPhone nabízen přes partnery Verizonu, a dokonce vyžadovala i rozhodovací právo nad tím, zda-li budou vadné telefony opravovány či vyměňovány za nové. Kontrakt měl být uzavřen na dobu pěti let.

Cingular odmítl komentovat uzavřený kontrakt a zda-li jsou jeho podmínky stejné, jako byly v návrhu pro Verizon. Podle prvních zpráv ale opravdu nebudou iPhone telefony nabízené přes partnery Cingularu, jakým je například známý obchodní řetězec Wal-mart.

Zdroj: USA Today

Diskuze (17) Další článek: AMD vydává Catalyst 7.1 pro Windows Vista

Témata článku: , , , , , , , , , , ,