Vaio má nové modely Z, 15hodinový překlápěcí notebook a profi tablet

Loni znovuzrozené Vaio (už bez Sony) má další dva přírůstky v nabídce: Vaio Z a Vaio Z Canvas. A opět jsou to zajímavé počítače, u kterých můžeme akorát litovat, že míří pouze na domácí japonský trh. Každopádně jsou známkou toho, že notebooky Vaio odštěpené od Sony jsou na dobré a dříve prošlapané cestě inovací a atraktivního designu. Pokud se jim bude dařit v Japonsku, rozšíření na dříve opanované trhy se přímo nabízí.

Označení Vaio Z používalo již Sony pro svou modelovou řadu profesionálních ultramobilních notebooků, novinky Vaio Z a Vaio Z Canvas ale na historii Sony už přímo nenavazují. Jsou to samozřejmě velmi „mobilní“ stroje, ale už trochu něco jiného než bychom si před pár lety představili pod pojmem Sony Vaio Z.

472907344 
Nové Vaio Z. Ultrabook s překlápěcím displejem.

Vaio Z je první konvertibilní stroj po odtrhnutí od Sony, nicméně společnou historii a zděděný tým inženýrů je přece jen znát v konstrukci, která vychází z modelu Sony Vaio Fit multi-flip. Víko displeje lze v půlce sklopit, displejem tak zakrýt klávesnici a z notebooku učinit tablet. K dispozici je i prezentační mód s vyklopeným diplejem, nicméně obráceným na druhou stranu. Úhlopříčka displeje je 13,3 palců, uvnitř Core i5 nebo i7 a výhradně SSD. Jedním z hlavních lákadel je výdrž – se strojem byste měli mít možnost pracovat na jedno nabití až 15,5 hodiny.

Druhou novinkou je už ryzí tablet Vaio Z Canvas, byť poněkud větších rozměrů, profesionálního zaměření a ultrabookové výbavy. Nese 12,3" displej, uvnitř bude Core i7, 256GB SSD a 16 GB operační paměti. Tablet má integrovaný vyklápěcí stojánek, bezdrátovou klávesnici a přesné dotykové pero. Je to tedy v jádru výkonný stolní počítač, který ale můžete vzít a něco na něm prezentovat nebo čmárat… Vaio s ním cílí na grafiky apod.

715391145 
Vaio Z Canvas

Vaio tak doplnilo nabídku, ve které jsou zatím dva modely: Vaio Pro a Vaio Tablet PC. Zetkové novinky se dají v Japonsku již předobjednat, k dodání budou v květnu. 

Nová reklama na Vaio Z:

Diskuze (2) Další článek: Vláda USA zřejmě stojí za viry, které se instalují do firmwaru disků

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,