Toshiba předvedla velmi levné tablety, mají Windows i Office

Také japonská Toshiba se předvedla na Computexu a představila tam svůj nový tablet Encore 2. Ten se bude nabízet v osmi nebo deseti palcích a jedná se o stroje s Windows. Obzvlášť zaujme ten menší, který se bude prodávat za 199 dolarů (cca pět tisíc korun s daní). Větší úhlopříčka nabídne stejné rozlišení a bude o 70 dolarů dražší.

Excite 10  01.jpg Excite 10  02.jpg Excite 10  03.jpg 
Desetipalcová alternativa levného okeního tabletu Encore od Toshiby
Excite  8  02.jpg Excite  8  03.jpg Excite  8  01.jpg 
Základní osmipalcový model bude hodně levný

Za tu cenu nabídne tablet slušný IPS displej s rozlišením 1280×800 bodů, čtyřjádrový procesor Intel Atom, 1 GB RAM a 32GB úložiště. Ve srovnání s loňským modelem ubyl gigabajt RAM a použitý materiál zadní části nepůsobí tak honosně, nicméně novinka má novější procesor, velikost úložiště si drží a hlavně spadla cena. V Toshibě si zjevně uvědomili, že malé tablety s Windows mohou zabodovat nejvíce právě cenou.

Microsoft se ale na Computexu pochlubil tím, že Toshiba uvede ještě levnější tablet s Windows. Novinka bude zástupcem nejlevnější řady tabletů s Windows, nabídne sedmipalcový displej s rozlišením 1024×600 bodů, nový Atom, 1 GB RAM a pravděpodobně jen 16GB úložiště. Cena by měla být 150 dolarů (cca 3000 Kč bez daně). Číňané budou tablet podobných parametrů prodávat ještě o třetinu levněji. Je zřejmé, že „levný tablet“ přestane automaticky znamenat, že má Android.

Diskuze (59) Další článek: Xanadu je po 54 letech hotové. Takhle mohl vypadat World Wide Web

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,