Šuškanda: Apple iCloud částečně poběží v datových centrech Googlu

Zatímco dříve byly internetové služby Amazonu standardem na poli náročného hostingu mnoha startupů i velkých štik, nyní se situace mění. Na jedné straně je tu sílící Microsoft a jeho Azure, no a na druhé zase Google, který do svých řad nedávno přetáhl třeba hudební Spotify.

905404326
Apple iCloud dnes běží na infrastruktuře Amazonu (AWS/S3) a Microsoftu (Azure). Firma nyní údajně uzavřela partnerství i s Googlem. 

Recode nyní píše, že má Google ještě jednoho mediálně hodně zajímavého zákazníka, ačkoliv to obě společnosti odmítly jakkoliv komentovat. Cloudovou infrastrukturu totiž údajně začal používat i Apple, který datacenter Googlu používá pro svůj iCloud.

Nejedná se však o kompletní přechod – spíše o rozdělení vlastní závislosti. Apple zpočátku svůj mobilní ekosystém iCloud stavěl na AWS (zejména Amazon S3) a Azure od Microsoftu. Není to nic tajného a jablečná společnost to sama dokládá v tomto PDF v sekci iCloud. Nyní se podle zdrojů Recode zdá, že partu rozšířil i Google, ačkoliv to obě společnosti pochopitelně nijak nekomentují – i s ohledem na to, že se jedná o dravé konkurenty hned na několika frontách.

Relativně krátkodobým cílem by však mělo být něco jiného – vlastní a dostatečně silná internetová infrastruktura, aby byl Apple i v tomto směru naprosto nezávislý a nemusel se spoléhat na ostatní

Diskuze (3) Další článek: Do virtuální reality se pustí i Optoma, vsází na brýle kompletně bez drátů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,