Nvidia | Tablety | Mobility | Tegra X1

Supertablet Nvidia Shield s Tegrou X1 nebude. Na tablety Nvidia zřejmě zanevřela

Když Nvidia před dvěma lety uvedla tablet vlastní značky s označením Shield K1, bylo to něco nečekaného a na trhu ojedinělého. V tabletu se totiž usadil výkonný čip Tegra K1, který ještě dnes drží krok s nejvýkonnějšími mobilní procesory. Nvidia Shield byl nejvýkonnějším tabletem na trhu, ideální na hraní her. Dodával se k němu proto i herní ovladač. Jenomže nástupce stále není a podle všeho ani nebude.

59664771
Aktuálně je tablet Nvidia Shield nejlepším herním tabletem. Výkon je obrovský a k tabletu si můžete přikoupit i herní ovladač. Navíc si můžete zahrát i streamované desktopové hry prostřednictvím služby Nvida Grid.

Jak totiž vyplývá z dokumentu pro americký úřad FCC, který schvaluje elektronická komunikační zařízení k provozu, Nvidia plánovaný model skrytý pod identifikačním kódem VOB-P2290W nakonec na trh uvádět nebude. Uvedeným důvodem jsou obchodní příčiny.

Je to škoda, nový tablet měl být postaven na čipu Tegra X1 s obrovským výkonem. Bylo by to unikátní zařízení, ale na druhou stranu nutno uznat, že by těžko hledal uplatnění. Aby bylo výkonu adekvátně využito, musely by být hry a aplikace optimalizovány.

To ale nebude důvodem. Spíše půjde o to, že trh s tablety obecně klesá a pro Nvidii to není žádný klíčový trh. Možná také proto odložila vývoj nového tabletu na vedlejší kolej a ačkoli už se o novince s Tegrou X1 šuškalo už loni v únoru, zařízení stále nikde.

Fanouškům nicméně ještě svítá naděje, že to Nvidia s tablety ještě nezabalila, jen ale vynechá Tegru X1.

Na dokument FCC upozornil AndroidPolice

Diskuze (11) Další článek: Microsoft má možná lék na problémy s aktualizací Windows 10

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,