Steve Ballmer definitivně končí v Microsoftu, odešel z představenstva

Právě před rokem Steve Ballmer oznámil, že do roka předá svou pozici šéfa Microsoftu. To se nakonec opravdu stalo a po vlně podzimních sázek, kdo jej vystřídá, přišlo začátkem února tohoto roku konečně oficiálně vyřčené jméno – Satya Nadella. Ten kompletně změnil Ballmerovu strategii ve směřování firmy. Steve Ballmer vše sledoval už jen jako člen představenstva firmy, ale nyní veřejným dopisem oznámil, že odchází i z této pozice.

Steve Ballmer.png
Steve Ballmer vstoupil do Microsoftu v roce 1980 a 
od roku 2000 zastával pozici výkonného ředitele

Steve Ballmer nastoupil do Microsoftu už v roce 1980 jako 30. zaměstnanec firmy. Od ledna 2000 firmu vedl, když v pozici nejvyššího šéfa vystřídal zakladatele Billa Gatese. Nyní už z Ballmera bude „jen“ akcionář. Uvozovky jsou namístě, protože zůstává největším individuálním akcionářem, má dokonce více akcií než Bill Gates. Na chod firmy už však nebude mít vliv, byť ve svém dopise říká, že dál bude společnosti rád přinášet zpětnou vazbu a nápady.

Jako odůvodnění svého odchodu uvedl zejména nedostatek času pro svědomité plnění funkce. Připustil ale i strategické načasování, protože v srpnu se připravuje zpráva pro investory. A pro ty bude definitivní čára za Ballmerem pravděpodobně pozitivní zprávou.

A čím se bude zabývat energický Steve dál? Basketbalem. Koupil totiž basketbalový tým Los Angeles Clippers. A dle jeho prvního veřejného vystoupení si novou roli po svém užívá:

Diskuze (3) Další článek: Dell Inspiron 14 7437: Dostupný kovový luxus

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,