Software | Steam

Steam Audio je skvělý nástroj, který zkvalitní zvuky ve hrách

Pokud aktivně hrajete videohry a zakládáte si na kvalitním ozvučení, jistě moc dobře víte, jak důležitá pro správnou atmosféru zvuková stránka je. Společnost Valve, která stojí za platformou Steam, se rozhodla vydat volně šiřitelné vývojářské nástroje, jež zkvalitní ozvučení ve hře.

Ty nesou název Steam Audio a v zásadě fungují tak, že se k základní zvukové HRTF vrstvě přidává ještě vrstva šíření zvuku, založená na fyzikálních podmínkách ve hře. To znamená, že se zvukové vlny ve hře budou realisticky odrážet od povrchů a naplňovat prostředí. Jak můžete vidět v ukázce níže, hudba se zesiluje a jakoby vychází zpoza rohu podle toho, jak se postava pohybuje.

Takové zvukové efekty dodají situacím ve hře větší věrohodnost a vývojáři si budou moci hrát s ozvučením mnohem více než dříve. Valve věří, že se SDK nástroje uchytí a budou bohatě využity především pro vytvoření unikátních a realistických VR zážitků.

Steam Audio podporuje Windows, MacOS, Linux a Android, spolupracuje také s enginem Unity, připravuje se i integrace do Unreal Engine 4, FMOD Studio a WWise.

Diskuze (8) Další článek: Cubee: ovládejte svůj byt díky kostce napěchované technologiemi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,