Spekulace: Samsung zvažuje odkoupení AMD

Podle korejského zdroje Samsung zvažuje odkoupení společnosti AMD. Ta se angažuje v polovodičovém průmyslu, vyrábí zejména procesory a grafické čipy. Stejně je na tom i polovodičová divize Samsungu, ovšem AMD by výrazně podpořilo nabídku produktů, přineslo know-how a také zvedlo prestiž. AMD má totiž dlouhodobé vztahy s výrobci počítačů a notebooků a je v průmyslu známým hráčem, který konkuruje Intelu.

Pokud se zprávy potvrdí, Samsung by výrazně posílil v oblasti čipů a nutno připomenout, že nejen těch procesorových, ale i grafických. Pod AMD totiž spadá i bývalé ATI. Samsung už nyní vyrábí vlastní paměti, disky, obrazovky či mobilní procesory. S AMD by ještě rozšířil portofilo a byl více soběstačný v oblasti výroby spotřební elektroniky.

Případné odkoupení AMD však bude výhodné pro obě společnosti. Předpokládá se, že by Samsung společnost navenek nechal fungovat jako doposud, AMD by pak mohla těžit s toho, že Samsung zainvestuje nemalé prostředky do inovací a vývoje nových technologií. Případné propojení Samsungu a AMD by tak mohlo být zajímavé zejména v oblasti mobilních zařízení, protože Samsung má ještě letos představit a uvést na trh vlastní grafický čip, který bude součástí vlastních procesorů Exynos. Ty doposud používají grafické adaptéry Mali od ARM.

Zdroj: Android Headlines

Diskuze (15) Další článek: Byznysový zápisník: Apple koupil dvě firmy, Microsoft jednu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,