Hardware | Sony | SD

Sony začne prodávat nejrychlejší SD kartu na světě. Zvládne 300 MB/s

Samsung se loni v létě pochlubil s prvními prototypy karet UFS, které by podle něj měly nahradit microSD. Formát UFS (Universal Flash Storage) sice oproti svému předchůdci nabízí velmi vysoké přenosové rychlosti až 530 MB/s (sekvenční čtení), nicméně karta není zpětně kompatibilní s microSD.

MicroSD nicméně jen tak v koši neskončí, technologie totiž ještě ani zdaleka nedosáhla svého stropu. Později tedy svou rychlou microSD představil třeba SanDisk, který slibuje rychlost zápisu okolo 100 MB/s.

Dobrá to dnes tedy nabízí microSD, ale co její větší varianta, která přežívá především v kamerách a větších fotoaparátech? Klasická velká SD karta se samozřejmě také vyvíjí, což potvrdilo Sony, které všem vypálilo rybník a představilo model SF-G Series UHS-II SD Memory Card.

Sony se chlubí, že to je nejrychlejší karta na světě s papírovým výkonem 299 MB/s pro zápis a 300 MB/s pro čtení. Karta je zároveň odolná proti vnějším vlivům počínaje rentgenovým zářením, vodou aj. Jestli bude stejně odolná i proti častým zápisům při použití jako systémové jednotky třeba u některých mikropočítačů, ale nevíme.

Stejně tak neznámá je zatím i cena, ačkoliv karta by se měla dostat do prodeje už v březnu a to v kapacitách 32/64/128 GB.

Diskuze (5) Další článek: Apple koupil doménu iCloud.net, která obsahovala sociální síť

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,