Sony varuje: nepoužívejte notebooky VAIO Fit 11A, hrozí vznícení

Baterie jsou zrádné a doplatilo na ně už několik zařízení různých výrobců. Tentokrát je to ale vážné u notebooků řady VAIO Fit 11A od společnosti Sony.

Jak informoval Wall Street Journal, Sony zákazníky upozorňuje, že by měli přestat používat notebooky VAIO Fit 11A, které se mohou kvůli chybě spojené s bateriemi od Panasonicu snadno přehřát a vznítit. Výzva se týká 25 905  prodaných kusů – sedm tisíc z nich se prodalo v rámci Evropy a pouze 500 v USA.

gk.jpg

Důvodem razantního varování jsou tři záznamy o vzplanutí v posledních týdnech v Japonsku, Číně a Hong Kongu. Sony přestala zmíněnou řadu notebooků prodávat už na začátku dubna a chystá akci, která bude zahrnovat výměnu nebezpečné baterie.

Dle vyjádření Panasonicu jde o vadu ze strany společnosti Sony (jiní odběratelé problémy nemají), která si nechává vyrábět baterie na zakázku a pravděpodobně to možná souvisí s konstrukcí či čidlem pro měření teploty. Podobný problém se totiž u notebooků Sony stal už v roce 2010, kdy bylo svoláno přes půl milionu modelů a podobný případ se stal třeba i v roce 2006.

Informace o opravě a výměně by se měly objevit na hlavních stránkách Sony během dvou týdnů.

Diskuze (2) Další článek: Facebook chystá větší reklamy. Zaujmou třikrát více lidí

Témata článku: , , , , , , , , , ,