Microsoft | Windows 10 | Cortana

Slibujete v e-mailech kde co? Cortana z toho bude automaticky vytvářet úkoly

Jak už tomu v životě bývá, slibem nezarmoutíš a dvojnásob to platí o slibech napsaných v e-mailu. Tu je třeba brát vždy s rezervou a jako součást zdvořilostní komunikace. Jistě to sami znáte: „Ahoj, jasně, podíváme se na to.“

Ale už se nikdy nepodíváte, protože e-mail se ztratí pod nánosem novějších zpráv, čerstvých úkolů a vy dobře víte, že v případě naléhavosti se osoba znovu připomene. Píšu z vlastní zkušenosti, přesně takto totiž sám funguji.

Microsoft se rozhodl, že s touto nepříliš vhodnou GTD metodou konečně zatočí, i když zatím jen v angličtině a několika dalších podporovaných jazycích.

Přesně tyto podobné nepříliš vážně míněné sliby totiž bude hledat v e-mailech Cortana a bude vám je připomínat, tak dlouho, dokud svůj slib nesplníte (anebo úkol Cortany definitivně smažete).

Škoda jen, že to v Microsoftu u webových služeb už tradičně skřípe s lokalizací, a Cortana ve Windows 10 tak i nadále zůstává technologií, na kterou se sice hezky divá, ale v České republice je naprosto k ničemu.

Diskuze (6) Další článek: Jednou nás bude řídit umělá inteligence. DeepMind otestoval, jaká musí být, aby to pro nás bylo výhodné

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,