Šéf Applu oficiálně: naše mapy jsou nedodělek, zkuste raději konkurenci

Apple s uvedením poslední verze mobilního operačního systému iOS6 přinesl i novou mapovou aplikaci z vlastní dílny, která nahradila osvědčenou aplikaci Googlu. Mapové podklady nové aplikace jsou ale špatné, uživatelé z celého světa si stěžují na chyby. Nyní se stalo něco nečekaného – šéf Applu Tim Cook uznal chybu a publikoval oficiální vyjádření. V něm slibuje co nejrychlejší nápravu a do té doby zákazníkům doporučuje využít alternativních aplikací.

iOSmapy.jpg  iOS 1.jpg          Google mapy.jpg  Googlem.jpg
Vlevo mapy Applu, vpravo dřívější aplikace Googlu

Snaha Applu o oproštění od Googlu se trochu vymstila. Roky zdokonalovaná aplikace Googlu s perfektními mapovými podklady byla nahrazena kvapně uvedeným nedodělkem. Zrovna od Applu bychom něco takového nečekali. Ten se nyní snaží situaci napravit mimo jiné tím, že verbuje zaměstnance Googlu zodpovědné za mapy do svých řad.

Dopis.png
Tim Cook k zákazníkům Applu

Dočkali jsme se tak od Tima Cooka něčeho, co bychom zřejmě za éry Steva Jobse nezažili. Oficiální vzkaz zákazníkům s přiznáním chyby a návodem, jak si v telefonu udělat ikonku s rychlým odkazem na webové mapy Googlu nebo Nokie.

Diskuze (150) Další článek: Nový vyhledávač hledá jen porno, bez cenzury a na bezpečných webech

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,