Samsung | Mobilní telefon

Samsung Galaxy S8: dnes večer se ukáže hlavní konkurent iPhonů

Na dnešní den Samsung naplánoval velkou tiskovou konferenci s uvedením nového vrcholného mobilního telefonu Galaxy S8. Akce se koná v Londýně a kolegové z MobilManie vám přinesou kompletní informace a první zkušenosti přímo z místa. Ledacos už se ale ví dopředu. Samsung Galaxy S8 bude každopádně telefon napěchovaný nejmodernější výbavou.

O telefonu už zásadní informace unikly předem. Už víme, že bude mít zaoblený displej po vzoru současných modelů „Edge“ a bude ve dvou velikostech - výchozí bude mít úhlopříčku 5,8", větší model s označením S8+ dostane 6,2" displej. V obou případech to bude Super AMOLED s rozlišením 2 960 × 1 440 bodů. To je mimochodem trochu protáhlejší poměr stran než bývá zvykem (18,5 : 9).

Samsung Galaxy S8 44.JPGSamsung Galaxy S8 45.JPGSamsung Galaxy S8 46.JPG
Podoba Samsungu Galaxy S8 unikla už na mnoha obrázcích, podívejte se na celou galerii

Fotoaparáty budou dva – zadní i přední budou mít světelnost F1,7 a zaostřování. Vzadu navíc dostane ostření Dual Pixel, optickou stabilizaci a podporu pro natáčení 4K videí. Rozlišení bude 12 Mpx, vepředu stačí 8 Mpx. Zajímavostí je skener oční duhovky vedle přední kamery, poslouží k rozpoznání uživatele. Snímač otisků prstů je ovšem přítomen rovněž.

Výkon zajistí nový procesor Exynos 8895 přímo od Samsungu, ale na některých trzích telefon dostane Qualcomm Snapdragon 835. Operační paměti budou 4 GB, úložiště 64 GB. Nebude chybět podpora paměťových karet, a to až do velikosti 256 GB.

Zachována bude vodotěsnost, samozřejmostí je konektor USB-C a k dispozici bude i audiokonektor jack. Kapacita baterie bude 3 000 mAh, větší telefon dostane 3500 mAh.

Kromě samotného telefonu se provalily informace i zajímavém příslušenství: dokovací stanici zvané DeX. Ta by měla posloužit k tomu, aby telefon po připojení k monitoru a klávesnici posloužil jako počítač. Zkrátka takové Continuum z Lumií, běžící ovšem na Androidu.

Samsung Galaxy S8 12.JPGSamsung Galaxy S8 14.JPGSamsung Galaxy S8 19.JPG
Dokovací stanice promění Samsung Galaxy S8 v počítač. Bude to fungovat podobně jako Continuum z Lumií, ale na Androidu

Oficiální premiéra Samsungu Galaxy S8 proběhne dnes v 17:00, sledujte web MobilMania.cz a dozvíte se vše hned z první ruky.

Diskuze (10) Další článek: Týden Živě: Bezpohlavní emoji a další klíčové události

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,