Apple | CES 2017

S tímto doplňkem pro nový Macbook Pro budete cestovat v čase. Vrátíte se asi o devět let zpět

Nejnovějšímu Macbooku Pro je často vytýkána malá konektorová nabídka či nedostatečná kapacita interního úložiště, čehož se chytla řada výrobců. Ti přinesli dokovací stanice rozšiřující konektivitu i úložnou kapacitu, přičemž většinou jde o externí box připojený k rozhraní Thubderbolt 3. Jenže společnost OWC se rozhodla pro rozdílný koncept. Adaptér s diskem, čtečkou karet, běžným konektorem USB typu A či gigabitovým ethernetem umístila pod Macbook.

Scrn-01-04-001.png
Chcete udělat ze svého tenkého notebooku pořádného buřtíka ve stylu Macbooku z roku 2008? Kupte mu adaptér od OWC

Doplněk je vyroben z hliníku a měl by být dodáván ve stejných barvách, které Apple zvolil pro svoje Macboky Pro. Podle zástupců společnosti je výška notebooku s připojeným boxem OWC DEC stejná, jako v případě Macbooku Pro 2012. Ten měl ale stejný design jako první hliníkový Macbook z roku 2008, takže je tento doplněk skvělým způsobem, jak si vytvořit z tenkého moderního notebooku pořádný retro stroj. O zvýšení hmotnosti potom nemluvě.

Scrn-01-04-003.png
Nenechte se zmást konektory na fotografii prototypu, ve finální verzi bude mít adaptér místo konektoru USB-C běžné USB typu A a gigabitový ethernet

Zatím neznáme dostupné konfigurace, které se budou lišit podle kapacity zabudovaného SSD úložiště. Maximální kapacitou však má být 6 TB, kde výrobce počítá s integrováním dvou disků zpřažených do pole RAID. Stejně tak zatím není známá cena, neboť na veletrhu CES se výrobce OWC zatím pochlubil pouze prototypem.

Přečtěte si také:

Diskuze (15) Další článek: Intel představil desktopové procesory Kaby Lake. Vsází především na vysoké takty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,