Apple | Hudba, filmy, seriály

Rozpitvaný Homepod: takto vypadá první samostatný reproduktor Applu zevnitř

Rozborky iPhonů či Macbooků už jsou poměrně nudné, většinu z použitých komponent dobře známe a při jejich umístění do útrob zařízení toho Apple moc nového nevymýšlí. To se ale nedá tvrdit o zbrusu novém reproduktoru Homepod. Ten nyní rozebrali na pitvacím webu iFixit a odhalili, co se v něm ukrývá.

Rbb1qGdRGXlWWt4V.jpeg
Kompletní vnitřnosti reproduktoru Homepod (foto: iFixit)

Většina elektroniky je umístěna pod horním krytem, který je přilepen řádnou vrstvou lepidla. Ta si proto vyžádala nahřání a poté násilné odtržení. Kryt je zároveň difusérem pro světlo z LED diod, které signalizují pracující asistentku Siri. Tím iFixit definitivně vyvrátil spekulace o tom, že Homepod obsahuje OLED displej, který v budoucnu nabídne zobrazování běžné grafiky jako jsou ikony. To se rozhodně nestane, magické vlny jsou tvořeny jen vhodně rozptýleným světlem z devatenácti RGB diod.

Pod nimi se ukrývá hlavní část elektroniky, tedy čipset Apple A8 společně s operační pamětí s kapacitou 1 GB. Pro samotný systém a případně hudební cache je určena paměť s kapacitou 16 GB. Do reproduktoru se tak dostalo stejně velké úložiště, jako Apple ještě předloni montoval do prodávaných iPhonů.

gaWWS3QHMnFVomGT.jpeg
Tajemství magických vln Siri ohaleno - tvoří je pouze devatenáct RGB diod a difusér (foto: iFixit)

Mnohem složitější operaci si potom vyžádal přístup k samotnému basovému reproduktoru, stejně jako k sedmi menším měničům pro vyšší frekvenční rozsah. Každý z nich je vybaven vlastním zesilovačem. Uprostřed se rovněž nachází napájecí zdroj.

I kvůli tomu, že byla při pitvě použita pilka, horkovzdušná pistole a skalpel pro rozříznutí textilního potahu, obdržel Homepod skóre opravitelnosti 1/10. Jakýkoliv domácí zásah je tak prakticky vyloučen.

Diskuze (13) Další článek: Jak plánovat přes internet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,