Hardware | Raspberry Pi

Raspberry Pi začíná prodávat nový Compute Modul 3

Počítač na desce Raspberry Pi se prodává už ve třetí generaci jako základní model a miniaturní Zero, bez některých rozhraní. Další existující varianta - Compute Module - se přechodu na třetí rychlejší generaci dočkala nyní.

622003788
Compute Module 3 bude ve dvou verzích s a bez 4GB flash paměti

Compute Module 3 míří do profesionálních nasazení, kde požadujete vlastní rozměry základní desky. Celý Raspberry Pi 3 se totiž vejde na kartu pro zasunutí do DDR2 SO-DIMM slotu, který se v noteboocích používá pro připojení pamětí. Tady se tento slot využije jen jako hardwarová platforma pro vyvedení potřebných pinů. Nepočítejte, že byste si Raspberry Pi 3 přidali do notebooku jako nějakou chytřejší paměť.

370831034
Compute module 3 je jen karta ve slotu, abyste se dostali k dalším rozhraním musíte navrhnout vlastní řešení. Pro vývoj můžete využít oficiální Compute Module IO Board V3

Compute Module 3 nemá na sobě žádné jiné konektory nebo slot pro paměťovou kartu. Všechna rozhraní včetně většího počtu GPIO pinů musíte připojit na piny SO-DIMM konektoru. Cena 30 dolarů odpovídá základnímu Raspberry Pi 3, obsahuje stejný procesor BCM2837. Kromě 1 GB RAM obsahuje také 4 GB eMMC pro systém. Model Lite za 25 dolarů pak vypouští 4GB disk a musíte tak k němu připojit eMMC, SD nebo microSD kartu.

Váš názor Další článek: Testy ze světa: Kaby Lake v high-endu splnil povinnost, Pentia jsou ale překvapením

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,