Quantum Break využije technologii digitální molekulární hmoty

Pokud se na připravovanou akci od Remedy těšíte, nyní budete mít zase o důvod více. Hra totiž využije technologii DMM.

O co jde? DMM, neboli Digital Molecular Matter, je systém realistické destrukce materiálů a fyzikální simulace jejich vlastností. V zásadě se postará o to, že dřevo se bude tříštit jako dřevo, ocel ohýbat jako ocel a sklo drtit do střepů tak, jak to očekáváte i v reálu.

Pamatujete na rubačku Star Wars: The Force Unleashed? Právě tam byla technologie DMM poprvé předvedena v akci a především způsobem, kterého si všimla široká veřejnost. Není tajemstvím, že díky ní vypadá akce o pořádný kus lépe, protože se všechny předměty a materiály ve hře chovají dle svých fyzikálních předpokladů.

A to není vše, nová verze této technologie, využité ve hře Quantum Break, dokáže lépe simulovat organickou hmotu, rostliny a prakticky vše, na čem spočine váš zrak. Remedy rozhodně učinilo správný krok kupředu, jelikož hra nabídne zpomalené scény, výbuchy a přestřelky s množstvím detailních částicových efektů. Precizní ztvárnění materiálů je tedy nutností.

Technologie DMM nebyla využita pouze v herním průmyslu. S její pomocí byla vytvořena hromada destruktivních scén ve filmech, seriálech a televizních reklamách. Remedy navíc pro svou hru licencovalo i technologii DI4D pro zachycení hereckých výkonů pomocí 9 rozličných kamer, což má ještě zvýšit kvalitu animací a emocí. Tleskáme.

Váš názor Další článek: Obchodní značka prozrazuje možné pokračování akce Bully

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,