První plugin pro Daemon Tools: vytvořte si ISO obraz

Daemon Tools Lite je malá oblíbená aplikace pro Windows, která se po instalaci usídlí v prostoru u hodin na hlavním panelu. Pomocí snadného ovládání umožňuje vytvoření až čtyřech virtuálních jednotek, ke kterým si můžete připojit existující CD/DVD obrazy. Výhodu tohoto řešení pocítíte v případě, když často využíváte různé CD/DVD disky, vyhnete se tak žonglování s nimi a navíc ušetříte čas.

Správce virtuálních mechanik Daemon Tools Lite umožňuje připojit obrazy ve formátech b5t (BlindWrite 5), b6t (BlindWrite 6), bwt (BlindRead), ccd (CloneCD), cdi (DiscJuggler), cue (Cue Sheet), iso (Standard ISO), mds (Media Descriptor File), nrg (Nero), pdi (Instant CD/DVD) a isz (Compressed ISO).

Bezplatnou verzi Daemon Tools Lite 4.12.3 si můžete stáhnout pro operační systémy Microsoft Windows 2000, XP a Vista z oficiálních stránek.

Daemon Tools byl nedávno rozšířen o historicky první plugin „Make ISO“, který umožňuje vytvoření ISO obrazu z CD/DVD médií, která jsou vložena ve fyzických mechanikách CD/DVD/HDDVD/BluRay a z obrazů připojených ve virtuální mechanice. Rozšíření „Make ISO“ pro tvorbu ISO obrazů naleznete ke stažení na stránkách Disk Tools.

daemon1.png
V menu Daemon Tools povolte možnost „Zobrazit DT panel“

daemon2.png
Obraz vytvoříte klepnutím na ikonu „ISO“, která se nachází na DT panelu

Stažený soubor je třeba umístit do složky Plugins, která se obvykle nachází na adrese „C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\Plugins“. Následně je třeba restartovat Daemon Tools Lite, tedy ukončit a znovu spustit. Poté stačí v menu aktivovat možnost „Zobrazit DT panel“ a z panelu vybrat ikonu „ISO“.

Zdroj: Daemon Tools

Diskuze (2) Další článek: Ze světa Linuxu a open source: Tučňák řídí Formuli 1

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,