Technologie | Hardware | Umělá inteligence

Prostřednictvím chytrého zrcadla Kohler můžete ovládat celou koupelnu

Americký výrobce koupelnového a kuchyňského vybavení Kohler připravil novou řadu chytrého vybavení do koupelny Kohler Konnect. V této řadě najdete chytré vše od záchodu až po sprchu. Nejzajímavější je přitom zrcadlo, které slouží jako ovládací centrum celé koupelny.

Zrcadlo nese jméno Vendera a stejně jako v případě spousty dalších moderních zařízení má v sobě zabudovanou Alexu od Amazonu. To znamená, že se můžete při zkrášlování v koupelně ptát zrcadla na nové zprávy ze světa, počasí a další informace. Zrcadlo také poslouchá díky integrovanému mikrofonu a má také senzor pohybu.

Vše je propojené prostřednictvím aplikace a zrcadlo dokáže ovládat celou řadu dalších zařízení, pokud máte příslušenství od Kohlera. Povely tak můžete například zahřívat sedátko na záchodě, upravovat teplotu vody ve sprše, automaticky naplnit vanu, nastavit osvětlení, pustit hudbu...

Podobná úroveň interakce se vám může zdát jako zbytečnost, ale je to trend, který nám možná za pár let přijde úplně normální. Také tato řada bude k dispozici na výstavě CES v Las Vegas, kde se dozvíme i cenu. Na trh by měla jít někdy v březnu.

Diskuze (6) Další článek: SkinSkenner zanalyzuje póry a vrásky na kůži, následně vám doporučí vhodný krém

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,