Prohledejte šuplíky: Staré iPody se prodávají za tisíce dolarů

eBay v poslední zachvátil nový trend. Začaly se zde objevovat nabídky starých iPodů, přičemž ceny se šplhají nečekaně vysoko. Ty zajímavější začínají na přibližně tisíci dolarech, tj. přibližně 24 tisíc korun. Na zajímavost upozornil web The Guardian.

Mezi nejlevnější iPody s již zajímavou sběratelskou hodnotou bychom mohli zařadit například nerozbalené balení třetí generace iPodu Shuffle (zhruba 24 tisíc korun), neotevřený iPod Classic páté generace (přibližně 33 tisíc korun) či stříbrný iPod Mini první generace (cca 60 tisíc korun).

447793039 
Používaný iPod za 160 tisíc... Jde o speciální edici U2 v dobrém stavu a původním balení. Těžko říct, zda si to někdo koupí, ale nabídka tu je.

 

Speciální edice hudebních přehrávačů, zejména ještě nerozbalené, atakují ještě daleko vyšší částky. Například používaná čtvrtá generace iPodu v černo-červeném barevném provedení, vzniklá ve spolupráci s kapelou U2, je nabízena za něco přes 160 tisíc korun.

488773710 
Starý iPod za půl milionu: nedotčený kousek ještě zabalený ve fólii. Nechcete-li kupovat zajíce v pytli a udržet hodnotu, budete asi potřebovat rentgen

To je však stále málo ve srovnání se skutečnými sběratelskými edicemi. První verze iPodu Classic s údajně ještě dobrou výdrží na baterii vyjde zájemce na skoro 240 tisíc korun, přičemž druhá generace stále zabaleného iPodu Classic stojí v přepočtu bezmála půl milionu.

Novodobý úspěch Applu je z velké části založen právě na iPodech. Ačkoli je firma stále nabízí, nabídku postupně zužuje a poptávka po hudebních přehrávačích klesá. Nahrazují je totiž telefony. Je tedy jasné, že se ze zachovalých iPodů postupně stanou cenné sběratelské kousky připomínající Apple za éry Steva Jobse. 

Diskuze (23) Další článek: Blade Box: konkurence Xboxu, za kterou stojí Intel, Haier a obří čínská společnost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,