Poznámkovník OneNote od Microsoftu je komplet zdarma. I pro Mac

Pokročilý správce poznámek OneNote zařadil Microsoft do svého kancelářského balíku Office od verze 2003. Program se dále vyvíjel až do stávající podoby, kdy nabízí desktopovou verzi v rámci Office 2013, aplikaci pro Windows 8 a další mobilní platformy a synchronizaci skrze OneDrive. Nyní je k dispozici nová aplikace pro OS X a stěžejní novinkou je skutečnost, že všechny aplikace OneNote, včetně té v rámci Office 2013, jsou teď k dispozici zdarma.

814844257 
Microsoft láká na OneNote zdarma. Nově je dostupný i pro počítače Apple s OS X.

OneNote umožňuje tvořit kolekce různorodých poznámek, do kterých můžete kromě textu vkládat i různorodý obsah od obrázků, přes videa a mapy až po tabulky, výřezy obrazovky či hlasové poznámky. Má i pokročilé nástroje pro kreslení, čehož lze dobře využít na dotykových displejích. I náročného uživatele nabídka funkcí příjemně překvapí.

Program je nyní k dispozici pro Windows na desktopu i v moderním prostředí Windows 8.1, v podobě mobilních aplikací pro Windows Phone, iOS a Android, ale také pro OS X na Macu a v podobě použitelné webové aplikace. Microsoft tak pokrývá všechny nejrozšířenější platformy. Bezplatným přístupem chce zjevně nalákat nové uživatele, kteří se tak mohou skrze OneNote dostat do ekosystému Microsoftu.

436557429 
OneNote na mobilu, v počítači i tabletu. 

Velmi nešťastní z tohoto kroku mohou být u Evernote. Jejich známá aplikace těží rovněž z pokročilé správy poznámek a dostupnosti napříč platformami. Za plnohodnotné funkce a program bez reklam se však platí.

Diskuze (27) Další článek: Google nabídl filmy online v dalších 39 zemích. ČR mezi nimi není

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,