Poslední update odstraní z počítače Remix Mini obchod Play Store. Zařízení nesplňuje podmínky Googlu

Remix Mini je miniaturní počítač běžící na Androidu, který lze díky povedené nástavbě Remix OS pohodlně používat jako desktopový systém. Lákadlem je především cena, která je u nás nastavena na částku 2 490 Kč. Posledním updatem však jeho uživatelé přijdou o poměrně důležitou součást – oficiální obchod Google Play.

Při aktualizaci systému na verzi 2.0.307 tak uvidí hlášku o tom, že je update volitelný a v případě, že jej nainstalují, přijdou o služby Googlu včetně obchodu, Gmailu nebo Streetview. Podle webu Liliputing je to především kvůli tomu, že systém Remix OS nesplňuje požadavky Googlu na bezproblémový běh všech aplikací – na vině tak může být především absence dotykového ovládání. V tabletu Remix Ultra, který běží na stejném systému je totiž možné Play Store a další služby Googlu i nadále používat.

remix-central.jpg
Vlastní obchod s aplikacemi Remix Central (zdroj: FreakTab)

Remix zareagoval vytvořením vlastního obchodu s názvem Remix Central, kde shromažďuje instalační balíky aplikací třetích stran. I přesto však zůstane jako nejspolehlivější cesta k novým aplikacím instalace pomocí běžných instalačních APK balíčků. Ty lze snadno prohlodávat třeba na webu APK Mirror. Podle vývojářů ale není vyloučeno, že se po vyřešení všech potíží Google Play na Remix Mini opět vrátí.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (5) Další článek: Další kulatá meta: Windows 10 už běží na 300 milionech počítačů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,