Pomalu, ale přece. Do Windows Store přibyl WinZip a Vine

Poměrně chudá nabídka Windows Store se v poslední době začíná přeci jen pomalu rozrůstat. Univerzální aplikace, které by šly spustit na desktopových i mobilních platformách, rozšířil minulý týden Facebook třemi aplikacemi. Nyní přibyly další dvě významné – Vine a WinZip.

Komprimační aplikaci WinZip lze nainstalovat na počítače, tablety i smartphony se systémem Windows 10 Mobile. Podporuje hlasovou asistentku Cortanu, která umožní zabalit či rozbalit komprimovaný balík jednoduchým hlasovým povelem.

obrázek 083.jpg
Univerzální aplikace WinZip pro Windows 10

Kromě lokálních disků si poradí aplikace se soubory na cloudových úložištích Box, Dropbox, Google Drive a OneDrive. WinZip je distribuovaný jako aplikace zdarma, nicméně nabízí pouze zkušební dobu na dvacet dní. Následně je třeba zaplatit 219 korun za roční používání.

Svoji aplikaci má ve Windows Store také Vine – síť pro krátká videa patřící Twitteru. Stejně jako WinZip ji můžete nainstalovat na všechny tři typy zařízení. Na Windows nabízí Vine podobné funkce jako na mobilních platformách – založena je tedy především na procházení krátkých videí díky žebříčkům a řazení do několika kategorií. Je samozřejmě dostupná zdarma.

obrázek 089.jpg
Vine na WIndows 10
Diskuze (21) Další článek: Zaměstnanci s Windows 10 Pro získají mnohem více moci. Správci IT budou krátcí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,