Pokud Edge zobrazí něco jinak než WebKit, je to chyba a opravíme ji

Autoři nového prohlížeče a stejnojmenného jádra Edge se na blogu Microsoftu rozepsali o svém rozladění ze stavu, kdy stále velké množství webových vývojářů používá detekci prohlížeče pomocí UA (user-agent) namísto toho, aby se ptali, jestli daný prohlížeč podporuje konkrétní technologii, kterou chtějí použít.

UA podpis prohlížeče Edge je prakticky totožný s Chromem, podle Microsoftu však vývojáři namísto toho detekují Edge jako IE 11 a předkládají mu zcela zbytečně kód pro staré verze Internet Exploreru, přestože Edge má být v tomto směru naopak kompatibilní s WebKitem. Ve výsledku pak Edge mnohé weby zobrazí špatně.

450597088
Příklad špatné práce s detekcí prohlížeče: Vlevo standardní prohlížeč na WP 8.1. Autor webu detekcí UA předložil desktopový kód. Když programátoři změnili podpis UA, tentýž prohlížeč dostal mobilní kód pro Chrome a bez problému jej zpracoval.

Autoři na blogu zašli dokonce tak daleko, že prohlásili: „… any Edge-WebKit differences are bugs that we’re interested in fixing,“ tedy: „… jakékoliv rozdíly ve vykreslování Edge a WebKitu jsou chyby, které opravíme.“

Microsoft jednoduše chce, aby Edge dostával stejný HTML kód jako Chrome a další prohlížeče založené na WebKitu. Když se něco nezobrazí správně, jak sám prohlašuje, bude na to pohlížet jako na chybu, kterou se pokusí opravit.

Diskuze (74) Další článek: IFTTT se otevírá vývojářům, spouští kanál Maker

Témata článku: , , , , , , , , , , ,