Pokémon Go publouznil miliony hráčů. Provozovatel má kvůli chybě kompletní přístup k jejich účtům na Googlu

Miliony teenagerů i třicátníků se po pár letech opět zbláznily a vyrazily do ulic a parků chytat pokémony. Média hlásí, že již hra Pokémon Go s prvky AR a technologickým základem legendárního Ingressu co do své velikosti pokořila mnohé menší globální sociální sítě a herní servery se tak musejí každým okamžikem vypořádávat s ohromným kvantem informací.

Nevídaná popularita

Pokémon Go podle dat z amerického Play Storu již v popularitě předehnal mnohé sociální a komunikační služby a základna jeho každodenních uživatelů v USA na platformě Android atakuje Twitter. Stejně tak čas strávený hrou převyšuje mnohé velké webové služby. Kompletní analýzu najdete na blogu analytické společnosti SimilarWeb.

127981554 866943135 283897157
Pokémoni v rozšířené realitě jsou v USA trhákem letošního léta

No a samotný provozovatel pak má přístup k zajímavým datům – kde se hráči nacházejí, o jaké pamětihodnosti, se kterými jsou spojené herní předměty, je největší zájem a tak dále.

Jak však na Tumblru upozornil Adam Reeve, Niantic a Nintendo mají alespoň v technické rovině přístup k mnoha dalším informacím, kvůli chybě při přihlašování jim totiž dávají uživatelé plný přístup ke svému účtu na Googlu.

Právě skrze ten se totiž můžete (ale nemusíte) přihlásit pro rychlejší registraci, na rozdíl od ostatních webů se však přinejmenším na iOS nezobrazoval dialog se seznamem práv, ke kterým dostane provozovatel přístup, což v praxi znamená, že má přístup ke všemu.

Chybu později potvrdil i Niantic, který se ovšem zároveň dušuje, že hra ani provozovatel žádná data nad běžný rámec nesbírá – jen základní informace jako jméno, případně avatar atp. Lze předpokládat, že chybu výrobce opraví v rámci aktualizace.

Diskuze (15) Další článek: První poskytovatel VPN vycouval z Ruska, nový zákon jim nařizuje sledování a ukládání provozu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,